Mulțumim Tatălui Nostru pentru acordul parental

Conferința mult dezbătută zilele acestea, acest Women Talk care i-a ofensat pe mulți cetățeni ai orașului Focșani, printre care preoți, oameni care fac parte dintr-o anumită “Asociație A Părinților Pentru Ora De Religie” și jurnaliști cu influențe politice. Salvatorii comunității. 🙂

Of și câtă atenție le-am mai dat de am impresia că sunt foarte copleșiți. Vorbesc și eu în calitate de simplu participant, simplu elev care a venit de mână cu mama în caz de vă întrebați dacă sunt și eu una dintre viitorii “infractori” ai țării ce falsifică semnături  pentru acordurparentale. Sper că mama nu și-a falsificat propria prezență, asta ca să nu mai fie nimic de suspectat, avea chiar și buletinul la ea, în caz de rebeliunea jurnaliștilor ar fi suspectat-o de fals de persoană. Imediat ce am întrebat-o pe maică-mea de acasă dacă mă va onora cu prezența ei la o conferință destinată și ei ca femeie și ca mamă și am anunțat-o că o să mai fie și de-al de “leghebete” pe acolo mi-a confirmat foarte simplu că da, o să vină. Pe atunci nu știam că o să îndure frigul într-o sală de abia găsită la Hotelul Unirea, doar fiindcă Ateneul Popular este un spațiu decent care nu-și permite să găzduiască un grup de tineri ce vor să arate comunității și liceenilor că au și alte drepturi și sunt mai presus decât niște “copii obraznici și aroganți”. Replică pe care am auzit-o de cum am intrat în sala unde se ținea conferința respectivă, replică a domnului jurnalist ofensat că nu a fost invitat să ia parte și el la un asemenea eveniment “tupeist”.

Domnului i s-a sugerat să ia un loc, dar asta nu l-a întrerupt să se ducă la organizatorii evenimentului (tineri sub 18 ani) și să se ia puțin de ei ca să le arate cine este șeful cu adevărat. Nu a ezitat să se ducă la una dintre conferențiare și să o agreseze verbal comportându-se superior tocmai pentru că persoana din fața acestuia era o femeie. Culmea fiind că atunci când un bărbat destul de masiv a intervenit cu aceleași replici și același ton pe care fata l-a avut, jurnalistul respectiv a luat o atitudine silitoare și s-a pus ca toți ceilalți oameni pe scaun. Conferința a descurs normal, spectatorii constând nu numai în liceeni, ci și într-un număr considerabil de adulți (părinți), cât și de profesori. După ce ni s-a vorbit despre cazuri de agresiune și discriminare din România, despre egalitatea de șanse între romi și români, între bărbat și femeie, despre drepturile pe care noi le avem și ar trebui să le conștientizăm și despre educația opțională pe care noi ar trebui s-o avem în școli, domnul revoltat se ridică spunând că are “o întrebare”. A urmat un discurs prin care acesta i-a reproșat doamnei că a spus cuvântul “discriminare” doar de 4 ori și “educație sexuală” de 5 ori, iar asta ar invoca faptul că femeia din fața noastră ne spală pe creier încercând să ne spună să nu votăm politicieni misogini. Iar întrebarea? Părinții au început să se revolte asupra lui spunând că “nimeni nu a venit să vă asculte pe dumneavoastră” și “noi vrem educație sexuală în școli“, acesta plecând la pauză, probabil în cea mai mare grabă ca să nu-și uite ideea și să scrie un articol umilitor despre cum “lgbt” ni se bagă pe gât în această comunitate, iar el va aduce informațiile ce vor dezvalui adevarata fata a tinerilor din licee. Informații de care nici nu ai putea spune că sunt interpretate deoarece jurnalistul agitat nu a fost prezent la singurul moment în care s-a vorbit despre drepturile persoanelor trans (pentru ca ce sa vezi, au drepturi) momentul în care regizorul de film a vorbit, așadar informațiile sunt false.

Așa s-a desfășurat conferința, de altfel splendidă și încurajatoare prin ochii unui simplu spectator privind motivul pentru care avem nevoie de conferințe ca Women Talk în Focșani și în toată România.

Advertisements

One thought on “Mulțumim Tatălui Nostru pentru acordul parental

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s